Geen groene vingers of gewoon te weinig tijd?

Geen paniek. Voor het onderhoud van uw tuin kan u beroep doen op Horti & flora. Een tuin heeft heel wat verzorging nodig, met de grootste zorg tover ik elke wildernis terug om tot een oase van rust.

  • Snoeiwerken
  • Hagen scheren
  • Gazon maaien
  • Herstellen van gazon
  • Verticuteren
  • Winterklaar maken
  • Voorjaarsonderhoud
  • Bladopkuis
  • ...

Klein of groot onderhoud

Hagen snoeien, aanplantingen, gras zaaien... Ik kom graag langs om de nodige zorgen voor uw tuin te overlopen. Voor een grondige onderhoudsbeurt kan je bij Horti & flora terecht.

Periodiek onderhoud

Op zoek naar een partner die regelmatig langskomt voor het onderhoud van uw tuin? Hoe vaak, dat hangt volledig af van uw wensen. 

Ik bied ook de mogelijkheid aan om een meerjarig contract af te sluiten, zo bent u voor verschillende jaren gerust van een goed onderhouden tuin. 

Wanneer moet mijn haag gesnoeid worden?

Onder hagen verstaan we:

  • Haagbeuk (carpinus)
  • Beukhaag (fagus)
  • Liguster
  • Taxus
  • Coniferen

De meeste hagen kunnen twee snoeibeurten per jaar gebruiken, eentje vlak voor de zomer (mei - juni) en een tweede keer na de zomer (augustus - september). 

Traaggroeiende hagen, zoals taxus en coniferen, komen toe met slechts één snoeibeurt in juli

Jonge, pas aangeplante hagen worden de eerste jaren best vaker gesnoeid zodat ze uitgroeien tot een mooie, gevulde haag. 

Contacteer me voor een vrijblijvende offerte

Mijn klimop gaat alle kanten uit, wat nu?

Klimop (hedera) is een zeer populaire plant om de afscheiding van onze tuin te vergroenen. Het groeit snel dicht en blijft ook groen in de winter. Een slecht onderhouden klimophaag wordt echter wild en dor aan de binnenkant. Het is belangrijk om de klimophaag daarom goed te onderhouden. 

Regelmatige snoei leidt tot een dichte haag. Snoeien kan het hele jaar door, maar bij voorkeur in het voorjaar. Een tweede keer kan dan in september zodat ze klaar is voor de winter.

Toch liever één snoeibeurt per jaar? Dan kan dat best voor de zomer, in juni. 

Contacteer me voor een vrijblijvende offerte

Een groen gazon, hoe krijg ik dat?

Een gazon is misschien het minst ouderhoudsvriendelijke element van een tuin, maar geen paniek. Ik weet wat te doen!

Het verkrijgen en onderhouden van een groene grasmat vergt heel wat tijd en moeite.

1.Verticuteren

Na de winter is het raadzaam om de gazon te verticuteren. Het maakt de bodemstructuur luchtig en verwijdert een groot deel van mos en onkruid. Het volstaat om één keer in het jaar te verticuteren, vlak voor of na de winter.

2. Inzaaien

Na het verticuteren kunnen er kale plekken in het gazon ontstaan. Bijzaaien, veel water en wat zon zorgen ervoor dat het terug één groen geheel wordt. 

3. Kalk & mest

De juiste zuurtegraad van de bodem is essentieel voor een mooi gazon. Jaarlijks het gazon kalken in het voorjaar zet de zuurtegraad op peil. Is de bodem erg verzuurd? Dan kan een tweede kalkbeurt in het najaar ook aangewezen zijn. 

Een eerste bemesting vindt plaats in het voorjaar, maart/april. Een tweede keer in juni/juli helpt het gazon de zomer door.

4. Maaien

Een mooi gazon wordt best regelmatig gemaaid bij droog weer en dat gedurende de hele periode mei - oktober. Bij warm weer maaien we best wat minder kort zodat het gras beter opgewassen is tegen droogte. 

 

Heeft jouw gazon nood aan herstel? Of zoek je iemand die regelmatig het gras komt maaien?

Contacteer me voor een vrijblijvende offerte